Fesztivál 2012! Mielőtt bezárod feltétlenül olvasd végig, mert ez az információ csak egyszer jelenik meg...  Bezár
fesztivál 2012 likefest
                                             Fesztivál 2012 augusztus 15-20.
 

 

 

 

fesztivál - - Ektomorf koncert - a LikeFest fesztiválonEktomorf koncert - a LikeFest fesztiválon

Fesztivál 2012 LikeFest - Az Ektomorf egy hardcore-t, és thrash metalt játszó magyar együttes, eredetileg Mezőkovácsházáról. Zenéjükben a fenti stílusokat egymással, illetve a cigány népzenével ötvözve (mely utóbbi az alapító Farkas testvérek származásából ered) olyan egyedi hangzással ruházta fel a csapatot, mely a hazai extrém metal underground egyik legnépszerűbb, illetve külföldön az egyik legsikeresebb magyar együttesévé tette.

Az Ektomorf zenekar:
FESZTIVÁL 2012 LikeFest
Az Ektomorf egy hardcore-t, és thrash metalt játszó magyar együttes, eredetileg Mezőkovácsházáról. Zenéjükben a fenti stílusokat egymással, illetve a cigány népzenével ötvözve (mely utóbbi az alapító Farkas testvérek származásából ered) olyan egyedi hangzással ruházta fel a csapatot, mely a hazai extrém metal underground egyik legnépszerűbb, illetve külföldön az egyik legsikeresebb magyar együttesévé tette.A csapatot a két testvér Farkas Zoltán gitáros/énekes, Farkas Csaba basszusgitáros, valamint Ternován Csaba dobos alapította 1994-ben. Még abban az évben csatlakozott hozzájuk Janó Mihály (gitár).
1995-ben készítették el első demójukat Romok alatt címmel. 1996-ban első helyezettek letten a szombathelyi LMS tehetségkutató versenyen és stúdióidőt nyertek az LMS-stúdiójában, mely révén még abban az évben megjelent első albumuk Hangok címmel, az LMS Music-nál, olyan dalokkal mint a "Hangok", "Shalom", "Nekem ne mondd meg", "Romok alatt" és az "Engedélyezett gyilkosság". Janó nem sokkal később kilépett, mert nem tudta megoldani a Dunaújváros és Mezőkovácsháza közötti folyamatos ingázást, helyére Marksteiner Béla került.
Második albumuk 1998-ban született meg, Ektomorf címen, mely a Hangok folytatása lett. Legnagyobb sikerszámuk az albumon a "Nem engedem" című dal, ami azóta is koncertkedvenc. Az eltelt idő alatt Janó visszatért az együttesbe, Ternován pedig személyes okok miatt távozott, helyére Szakács József került.
A harmadik és egyben vízválasztó lemezük, a Kalyi Jag 2000-ben jelent meg, melyet Janó Mihály végleges kilépése miatt csupán hárman játszottak fel, Janó helyére az album rögzítése után Kovács László került. Ezen a lemezen a tagok már bátran felvállalták roma származásukat és a dallamokba, szövegekbe roma eredetű zenei motívumokat is csempésztek, erre a legjobb példa a "Sunto dél mulo", amiben egyaránt van roma népzene és a már korábban megismert stílusuk, emellett található a lemezen 1-2 roma nyelven íródott akusztikus dal, valamint a megszokott thrashcore zúzdák. A közönség egy részéről sok támadás érte őket, ugyanakkor a sajtóban nagyon jó visszhangot kapott, mely azonnal a Sepulturával illetve a Soulfly-al vonta őket párhuzamba. Dallamviláguk innentől kezdett szervesen magába foglalni roma motívumokat is.Külföldi ismeretségek révén egy háromállomásos németországi miniturnén vehettek részt, ahol felfigyelt rájuk a Silverdust kiadó, majd nem sokkal később szerződést is kötött velük, így 2002-ben megjelent az I Scream Up to the Sky című nagylemezük illetve magyar verziója, a Felüvöltök az égbe. Újítás, hogy szinte minden számban észrevehetőek scratch elemek is, melyeket DJ Pozsi készített. Az albumon megtalálható még a Beatles "Hard Day's Night" című számának feldolgozása is, valamint egy rejtett track, ami Radnóti Miklós "Töredék" című versének feldolgozása, Csató Péter (Replika) közreműködésével.
A lemez megjelenése után kiköltöztek Németországba, ahol sikereik ellenére anyagilag mégsem álltak jól. 2002 végére fény derült a probléma okára, kiderült ugyanis, hogy a csapat menedzsere, Jebó rendszeresen elsikkasztotta az együttes fellépti díjainak jelentős hányadát. Jebó távozásával azonban nem oldódtak meg problémák. A Silverdust kiadó tönkrement, így a tervezett turnéjuk is meghiúsult, illetve Kovács László gitáros végleg hazautazott. Az együttes fennmaradása kétségessé vált. Ekkor, utolsó próbálkozásként felhívták a Nuclear Blast kiadónál azt az embert, aki egyszer egy koncertjük után gratulált nekik és fantasztikusnak nevezte őket. A cég a találkozó után azonnal szerződést kötött velük, a gitáros pozícióba pedig Schrottner Tamás került.
A Destroy című albumot egy dán stúdióban, az Antfarmon rögzítették, a producere Tue Madsen volt és 2004 márciusában jelent meg a Nuclear Blast kiadónál. Az album összhatásában minden korábbinál keményebb lett. Itt is párhuzamba vonták őket főleg a Soulflyjal, de az együttes egyedisége itt bontakozott ki igazán. A legjobb kezekbe került, hisz a kiadó meghozta nekik a nemzetközi sikert, amiről mindig is álmodtak.
Az Ektomorf olyan nagy fesztiválokon is fellépett, mint a Wacken, a Rock am Ring, a Rock im Park, vagy a With Full Force, valamint előzenekarként részt vettek a Kreator 2005-ös európai Enemy of God elnevezésű turnéján is (a Dark Tranquillity-vel és a Hatesphere-rel közösen), amelynek a harmadik állomása a Petőfi Csarnok volt.
2005. március 29-én jelent meg az Ektomorf következő albuma, az Instinct, amelyet szintén az aarhausi Antfarm stúdióban rögzítettek Tue Madsennel. Az előző Destroy albumhoz képest háttérbe szorultak a roma népzenei motívumok, a hangzás egy kicsit letisztultabb, mégis dühös, jóval több thrash elemmel, és olyan számokkal mint a "Set Me Free", "Show Your Fist", "I Break You", vagy a "Fuck You All". Ebben az évben jelent meg első koncertfelvételük, a Live and Raw. 2006-ban együtt turnéztak a többek között a Children Of Bodommal, aminek egyik állomása a Petőfi Csarnok január 9-én.
2006. október 27-én jelent meg az Ektomorf új nagylemeze az Outcast, ami minden tekintetben az eddigi legjobbnak nevezhető. A gitárok, a dob, a basszus, és Zoli hangja itt szólalnak meg a legjobban. A zenébe újra visszatért a roma-folk, és a dalok tartalmilag összevéve, arról szólnak, hogy a rasszizmus és a negatív diszkrimináció terén, még nagy gondok vannak a világban.
Újdonság egy akusztikus gitárral rögzített dal a "Who Can I Trust". A lemez legjobbjai: "Outcast", "I Choke", "I'm Against", és a "Hell Is Here", című sikernóták, de akármelyiket meg lehetne említeni.
A lemez után az Ektomorf két ízben is hazalátogatott Magyarországra: az egyik 2007. január 17-én az A-38-as hajó volt a régi terrorista turné fellépőivel (Replika és Cadaveres) kiegészülve, a másik a Sziget fesztivál második napján 2007. augusztus 9-én a Soulfly után. Az utóbbit azért is érdemes megemlíteni, mert a Soulfly koncertjük közben színpadra szólította Farkas Zolit, majd együtt elnyomták a Sepultura klasszikusát a "Roots Bloody Roots"-ot. Zolinak ez azért is felemelő élmény volt, hiszen példaképével, Max Cavalera-val állhatott egy színpadon. Az Ektomorf 2008. március 1-jén ismét hazalátogatott az A-38-as hajóra.
2008. június 20-án a zenekar bejelentette, hogy a német AFM kiadóhoz szerződnek. November 1-jén 13 új dallal vonultak a stúdióba, ismét Tue Madsennel a dániai Antfarmon. A 2009 márciusában megjelent What Doesn't Kill Me... című albumon vendégként Lord Nelson (Stuck Mojo) is szerepel.[1]
2010-ben előbb egy háromszámos kislemez, a The Gypsy Way jelent meg júniusban, majd ezt követte decemberben az együttes kilencedik nagylemeze Redemption címmel. Az album The One című dalában Danko Jones vendégszerepel. A Last Fight dalhoz készült videoklipben még szerepel Schrottner Tamás gitáros, de a lemezfelvétel után távozott a zenekarból.

Info:
Eredet: Magyarország, Mezőkovácsháza
Aktív évek: 1994 – napjainkig
Műfaj: Thrash metal, groove metal
Kiadó: AFM, Nuclear Blast, Silverdust, LMS Music

Tagok: Farkas Zoltán, Murvai Szabolcs, Homonnai Gergely
Korábbi tagok:Ternován Csaba, Janó Mihály, Marksteiner Béla, Kovács László, Farkas Csaba, Szakács József, Schrottner Tamás(10 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: ektomorf 2012, ektomorf koncert 2012, ektomorf farkas zoltán, replika koncert 2013-ban, farkas zoltán ektomorf, ektomorf koncert, uj ki grofo afm, ektomorf fellpések, replika turné 2012, replika koncert 2012

 fesztivál 2012


Hozzászólások... Ektomorf koncert - a LikeFest fesztiválon


ektomorf koncertes képek!

Sziasztok!Bocsánat..de nem tudjátok hogy az ektomorf koncertes képek hová lettek felrakva? mert facebookon nagyon kevés van,és nagyon sok képet csináltak! Előre is köszi!

(3 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Balázs Nata - 2012-08-23 13:40:24
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Ektomorf koncert - a LikeFest fesztiválon

 

 

 

fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
fesztivál 2012 likefest
 
paprikaker
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012 likefest
 fesztivál 2012
 
 
 
 
 
 likeFest karitatív program
fesztivál - Fesztivál friss hírek   fesztivál - Fesztivál friss hírek

Fesztivál friss hírek


 

 fesztivál 2012
Ma még nem sorsolt a gép. A mai első nyertes neve 11:00-kor lesz kiírva, a következő nevek 13:00-kor, 15:00 kor, 17:00-kor és 19:00-kor. Nagy kalappal Neked!!!
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012 likefest
fesztivál - FESZTIVÁL KERESŐ   fesztivál - FESZTIVÁL KERESŐ

FESZTIVÁL KERESŐ


Milyen fesztivállal kapcsolatos dologról szeretnél többet megtudni?

fesztivál - Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó - fesztivál 2012:

replika koncert 2013-ban, livefest festival elso nap videók, 7144408, hooligans koncertek 2012, mennyibe fog kerülni a petárda 2012, pokolgép koncertek 2012, pertu parti aggtelek, mennyibe kerül a likefest-re a belépo, pusztaottlaka vadaspark 2015, egy füst alatt cikk

fesztivál - Hozzászólások   fesztivál - Hozzászólások

Hozzászólások


11:47:  Sajnos hiába kattintottam a Békés megyei vagyok linkre sajnos nem ...
6 napos fesztivál 0 Ft-ért?! Ingyen osztogatjuk a méregdrága heti LikeFest belépőket???
10:32:  Sziasztok! Megkaptam korábban a linket amin az ingyen belépő van, de én ...
6 napos fesztivál 0 Ft-ért?! Ingyen osztogatjuk a méregdrága heti LikeFest belépőket???
10:17: Sziasztok! Miért küldi el újra a belépőjegyeket a LikeFest? Irjatok ...
6 napos fesztivál 0 Ft-ért?! Ingyen osztogatjuk a méregdrága heti LikeFest belépőket???
11:16:  Nekem sem működik a nyert jegy linkje ...
6 napos fesztivál 0 Ft-ért?! Ingyen osztogatjuk a méregdrága heti LikeFest belépőket???
04:59: Sziasztok. Tegnap reggel ismét kaptam emailt, de sajnos még mindig ugyanaz a link ...
6 napos fesztivál 0 Ft-ért?! Ingyen osztogatjuk a méregdrága heti LikeFest belépőket???
15:00: Kedves LikeFest csapat! Hiába külditek ki már negyedjére a heti ingyenes ...
Rólunk

 fesztivál 2012
fesztivál - A Fesztivál helyszíne   fesztivál - A Fesztivál helyszíne

A Fesztivál helyszíne


 fesztivál 2012 likefest

fesztivál 2012 - likefest
 fesztivál 2012
fesztivál 2012
LikeFest 2012
 fesztivál 2012
 fesztivál 2012
fesztivál - LikeFest Fesztivál 2012   fesztivál - LikeFest Fesztivál 2012

LikeFest Fesztivál 2012 fesztivál 2012

Naptár
A naptár körítő szövege...

H K Sze Cs P Szo V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Fesztivál, fesztivál 2012, LikeFest Könnyűzenei Facebook Rajongói Csodafesztivál Pusztaottlaka. Fesztivál másképpen mint a Sziget Fesztivál, a VOLT fesztivál, Hegyalja Fesztivál, Campus Fesztivál... LikeFest, a fesztiválok és a szórakozás új dimenziója.

webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:  Webáruház készítés   |  Marketing:  Marketing   |  Téma: fesztivál 2012